Kulinarny Projekt Edukacyjny pt. „LELUKI NA TROPIE SMAKÓW”
05.10.2022r.
Prawidłowy sposób odżywiania dzieci w wieku przedszkolnym ma duży wpływ na właściwy rozwój, sprawność fizyczną , intelektualną i emocjonalną oraz ogólne zdrowie. Rodzaj jedzenia oraz jego jakość , prawidłowe nawyki żywieniowe mogą zapobiegać chorobom cywilizacyjnym np. otyłość u dzieci. Konieczne jest podejmowanie działań na rzecz korygowania przyzwyczajeń i kształtowania właściwych nawyków żywieniowych przedszkolaków, dlatego realizujemy Kulinarny Projekt Edukacyjny pt. „LELUKI NA TROPIE SMAKÓW”. Najmłodsza grupa zakupiła owoce na Targu Miejskim, dokładnie się im ,,przyjrzała”, umyła, a następnie wykonała pyszną i zdrową Sałatkę owocową. Lelukom przygotowanie takich pyszności przyniosło mnóstwo satysfakcji oraz doznań kulinarnych.